SLIDES

Slideshow

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Εκτακτη συνελευση των μελων του συναιτερισμου Ελικας ''ΔΗΜΗΤΡΑ''

Στις 04/03/14 και ωρα 20.00 καλουνται τα μελη του συναιτερισμου σε γενικη
συνελευση  προκειμενω να ενημερωθουν για τα κατωθι

-οφειλες συναιτερισμου στη εφορια

- ληψη αποφασης για την τακτοποιηση οφειλων προκειμενω
   να μπορεσει να συνεχισει την λειτουργια του ο συναιτερισμος

Eνημερωτικη εκδηλωση για τα αγροτικα προιοντα μεσα την νεα ΚΑΠ




Το Σάββατο 8 Μαρτίου και ώρα 19:30 στο ξενοδοχείο Λίμιρα Μάρε τα Βάτικα φιλοξενούν τον

πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και διακεκριμένο επιστήμονα κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν.
Ο καθηγήτης του Γεωπονικού πανεπιστημίου θα μιλήσει για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαικής Ένωσης που ξεκινά από φέτος και τελειώνει το 2020. Θα γίνει παρουσίαση των αλλαγών στις επιδοτήσεις των αγροτών αλλά και θα αναπτυχθεί η σημασία και η αξία για τον αγρότη-παραγωγό η πιστοποίηση των προϊόντων με ΠΟΠ /ΠΓΕ. Παράλληλα θα γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση της προσπάθειας που έχει γίνει έως τώρα για να γίνει το Βατικιώτικο κρεμμύδι μας ΠΟΠ, δηλαδή προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης.
Κρίνεται απαραίτητη η παρουσία των άμεσα αλλά και έμμεσα ενδιαφερόμενων που θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον χώρο της αγροτικής παραγωγής.

Γράψε ένα μανιφέστο!//// Κειμενο του Λευτερη Κουσουλη

Γράψε ένα μανιφέστο!


Να λοιπόν που η ανάγκη για το μανιφέστο του ενός δεν είναι μόνο εδώ παρούσα, αλλά και ποικιλότροπα εκδηλώνεται. Πολιτικές κινήσεις, πρωτοβουλίες, απόπειρες συγκρότησης ενός τρίτου πόλου και, μόλις χθες, «το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη.
Όποιος εύχεται την κίνηση των πραγμάτων και αντιστρατεύεται την εγκατεστημένη αδράνεια του λεγόμενου πολιτικού συστήματος, μόνο να χαίρεται μπορεί από αυτήν την αναζήτηση και την προσπάθεια ανεύρεσης νέων δρόμων. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία και ενώ ένας μηχανισμός βαθύτερων μεταβολών έχει τεθεί σε κίνηση, τίποτε δεν μπορεί τελικά να γίνει χωρίς τη συμμετοχή, με πολιτική αυτογνωσία και αυτοσυνειδησία του καθενός. Του καθενός ξεχωριστά.
Αυτό απαιτεί ο καθένας – και μετά την εμπειρία της κρίσης – να αυτοπροσδιοριστεί στην επίπονη πορεία που έχουμε μπροστά μας, γνωρίζοντας ότι έξωθεν λύσεις δεν υπάρχουν.
Κάθε αυτοπροσδιοριζόμενη ελεύθερη συνείδηση με το δικό της μανιφέστο στο χέρι, σε μια συνάντηση με άλλες ελεύθερες συνειδήσεις, γίνεται πραγματικά συντελεστής του νέου. Εγγράφεται μέσα στην αέναη διαδικασία αμφισβήτησης και σύγκρουσης με το παλαιό. Έτσι το παλαιό προοδευτικά μεταβάλλεται. Παρελθόν, παρόν και μέλλον μπορούν να αναγνωσθούν με νέο τρόπο, να κατανοηθούν υπό τη ματιά του νέου και να συγκροτηθούν πάνω σε νέα θεμέλια.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να απαντήσουμε στα ερωτήματα «Ποιοι είμαστε; Τι θέλουμε ; Που θέλουμε να πάμε; Με ποιο περιεχόμενο; Ποιο νόημα;», κάνοντας βήματα προς μια νέα συνειδητοποίηση.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Δημοτικες εκλογες /// μεχρι στιγμης δεν εχει ξεκαθαρισει το τοπιο σχετικα με τις υποψηφιοτητες

Δημοτικες εκλογες// Μεχρι στιγμης δεν εχει καθαρισει το τοπιο σχετικα με τους
ενδιαφερομενους για τις επερχομενες δημοτικες εκλογες  στον δημο μας εκτος απο  οτι ολα δειχνουν  την σιγουρη υποψηφιοτητα του νυν δημαρχου.
Ειναι δε πολυ πιθανον να δουμε μονο δυο συνδιασμους  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ολα επισης δειχνουν οτι ,(εκτος αν συμβει το απιθανο), ο δημος Μονεμβασιας θα παραμεινει
ως εχει .
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε τοπικο επιπεδο (ΕΛΙΚΑΣ)  οπως εχωμε αναφερει μεχρι στιγμης ενα με δυο ατομα εχουν
εκδηλωσει φανερα την προθεση τους και αλλα δυο  τηρουν σταση εξερευνησης-
αναμονης .(Για το ενα ατομο το μονο που μπορω να πω ειναι οτι αν τελικα συμμετασχει
θα ειναι η πρωτη φορα που θα εμπλακει στα κοινα , ιδωμεν)
Ισως να εχωμε και εκπληξεις για καποιους που πιστευουν σε  '' σιγουρους  ψηφους''
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επισης κατι που δεν εχει διευκρινιστει ειναι αν υπαρχει η δυνατοτητα δημιουργια ανεξαρτητου
συνδυασμου απο τρια ατομα σε τοπικο επιπεδο. (επειδη πολλα συζητιουνται και ακουγονται)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  

Τα σύμβολα είναι προσωρινά.////Kειμενο του Λευτερη Κουσουλη

Τα σύμβολα είναι προσωρινά. Η ιστορία του ανθρώπου που βρίσκεται σε εξέλιξη μπροστά στα μάτια μας, δεν μας αφήνει να το ξεχάσουμε.
Από την αποτυχημένη προσπάθεια ταρίχευσης του Τσάβες, μέχρι την αποκαθήλωση του άστρου του Κόκκινου Στρατού από το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας, ο δεσμός με τα σύμβολα αλλά και η αμφισβήτηση τους, η πτώση και το τέλος τους, αποτελεί σταθερό δεδομένο.
Όλα τα σύμβολα είναι προσωρινά. Τα σύμβολα συμπυκνώνουν ιδέες, αποτυπώνουν μια αντίληψη, παραπέμπουν σε κάτι μεγάλο και σημαντικό. Ανεμίζουν, κοσμούν, εμπνέουν. Το σύμβολο είναι συχνά το παλαιό, παραπέμπει σε ένα χθες, νικηφόρο, θριαμβικό, τροπαιούχο. Συχνά το σύμβολο γίνεται ο δαιμονικός τόπος παροξυσμού μιας ιδεολογίας και μιας μισαλλόδοξης ταύτισης με αυτό που ανορθολογικά αντιπροσωπεύει.
Ευτυχώς, ο κόσμος κινείται και οι συνθήκες «κατασκευής» των συμβόλων αλλάζουν. Αφού όλες οι κοινωνίες φέρουν μέσα τους τη δύναμη της μεταβολής τους. Αυταρχικές ή φιλελεύθερες, κλειστές ή ανοιχτές, είναι αδύνατο να ξεφύγουν από το παντοδύναμο και ακατάβλητο αίτημα του αυτοπροσδιορισμού και της ελευθερίας.
Αυτό το αίτημα, αμφισβητεί την ιερότητα των συμβόλων. Και έρχεται η ώρα, αργά ή γρήγορα, που οι άνθρωποι αποκαθηλώνουν τα σύμβολα από το ύψος του γοήτρου τους, με τη δύναμη που οδηγεί την ανθρώπινη ιστορία. Και μας μιλάει με όλους τους τρόπους:
Τίποτα δεν είναι ιερό. Ιερή είναι μόνο η ελευθερία.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πιο συχνες εγιναν τελευταια οι διακοπες του νερου στον Μαραθια διοτι...........

Πιο συχνες εγιναν τελευταια οι διακοπες του νερου στον Μαραθια  με
αποκορυφωμα την σημερινη διακοπη νωρις το πρωι
Αυτο που πρεπει να γινει κατανοητο ειναι οτι πλεον στον Μαραθια μενουν
μονιμα αρκετες οικογενειες και σε καποιες απο αυτες υπαρχουν μικρα παιδια.
Ελπιζουμε αυριο μετα τις οποιες εκλησεις των κατοικων προς τον Δημο                                                 να βρεθει η βλαβη και να παψουν οι δικοπες  της υδροδοτησης .
--------------------------------------------------------------------------------------

Προσοχη στην συγκομιδη αγριοχορτων που προοριζονται για φαγητο γιατι....

Προσοχη  στην συγκομιδη αγριοχορτων που προοριζονται για φαγητο  γιατι
αυτην την εποχη σχεδον ολοι οι γεωργοι ψυκαζουν για τα χορτα και για αυτο
τον λογο πρεπει να ειστε απολυτως σιγουροι οτι τα αγριοχορτα ειναι καθαρα
και δεν εχουν ψυκαστει.

Kειμενο σχετικα με τον δακο του Βασιλη Φραντζολα//////


Οργανωθείτε: ο δάκος έρχεται και θα δαγκώσει


Λίγο άμα ψάξεις το θέμα της δακοκτονίας στην Ελλάδα, θα βγάλεις καντήλες. Δεν θα περίμενα ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που αφορά αποφασιστικά κάθε χρόνο την ποσότητα και την ποιότητα του ελαιολάδου, θα μπορούσε να υπάρχει τόσο πρόχειρη αντιμετώπιση του προβλήματος. Η ανάγκη για ριζικές αλλαγές στο σύστημα μελέτης και εφαρμογής της δακοκτονίας είναι πλέον επιτακτική, ειδικά φέτος που το πρόβλημα ίσως είναι ακόμα μεγαλύτερο, αφού όλες οι προβλέψεις λένε ότι λόγω υψηλών θερμοκρασιών του χειμώνα ο δάκος θα εμφανιστεί και πολύ νωρίς και σε μεγάλους πληθυσμούς. Σε όλο τον κύκλο υπάρχουν προβλήματα: και στον τρόπο που δημοπρατείται η δακοκτονία και στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται (προωθούνται) και στον τρόπο που εκτελείται και δεν ελέγχεται και, κυρίως, στα αποτελέσματα, που συνήθως είναι αποκαρδιωτικά. Μα καλά, τόσο δύσκολο είναι να ψεκάσουμε αποτελεσματικά για τον δάκο; Ναι, είναι, επειδή απαιτείται καλή γνώση του πως δρα ο δάκος, χρήση αποτελεσματικών και ακίνδυνων εντομοκτόνων, εμπειρία αξιολόγησης των παγίδων, οργάνωση έγκαιρων ψεκασμών σε δεκάδες χιλιάδες δέντρα σε κάθε τομέα, καλός προγραμματισμός και πλήρης ετοιμότητα να επέμβεις όταν χρειαστεί. Δηλαδή μια δουλειά που δεν ταιριάζει και πολύ στην ελληνική δημόσια διοίκηση…

Για να καταλάβουμε όμως με τι γραφειοκρατική αγκύλωση οργανώνεται η δακοκτονία, δεν έχουμε παρά να διαβάσουμε τι έγραψε πριν ένα μήνα (01/14) στον υπουργό της Γεωργίας, κύριο Τσαυτάρη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου. Αφού λοιπόν του παραθέτει αναλυτικά τα είκοσι οκτώ έγγραφα που απαιτούνται με τις απαραίτητες αποφάσεις και εγκρίσεις, τονίζει ότι χρειάζεται να γίνουν - αν είναι δυνατόν - πέντε (5) διαγωνισμοί (μεταξύ των οποίων και κάποιοι ιδιαίτερα χρονοβόροι επειδή είναι… διεθνείς) μόνο και μόνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ανακηρυχθεί επιτέλους ο εργολάβος που θα ψεκάσει (καθυστερημένα, ως συνήθως ) τα δέντρα. Τα ίδια παράπονα βρίσκουμε και από τη Μαγνησία, τα Χανιά, παντού. Και όλα αυτά για μια επιχείρηση που λέγεται “δακοκτονία” και η οποία, αν καθυστερήσει κατά 3 ή 5 μέρες, μπορεί να χαλάσει το 30% της παραγωγής μιας περιοχής - για να μην πω το 80% όπως το 2011-12 στην Κρήτη (Κριτσά) που ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει.
Τώρα, όσον αφορά τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται, και εδώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις χαλαρότητος του συστήματος. Για παράδειγμα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για κάποια από αυτά, όπως το Cypermethrin, σχετικά με το αν προκαλούν νευροτοξικότητα στους ανθρώπους  που έρχονται σε επαφή με αυτά. Για άλλα έχει βρεθεί από πανεπιστημιακές μελέτες στην Ελλάδα (τμήμα Εντομολογίας - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - 2006) ότι δεν έχουν καμία αποτελεσματικότητα πλέον στον δάκο, λόγω ανοσίας που έχει δημιουργηθεί από την πολύχρονη επαναλαμβανόμενη χρήση τους. Παράδειγμα το φωσφοροαμιδικό Dimethoate, το οποίο μελετήθηκε στην Κρήτη και βρέθηκε ότι είναι πλέον τελείως αναποτελεσματικό. Και όμως, παραμένει πεισματικά στις λίστες των εγκεκριμένων εντομοκτόνων και του Υπουργείου και της Νομαρχίας Ηρακλείου.
Όσον αφορά τους ψεκασμούς, υπάρχουν άραγε “δελτία αποτελεσματικότητος τομέα” για να δούμε ανά περιοχή κάθε χρόνο τα αποτελέσματα; Ποιοι γεωπόνοι παίρνουν δείγματα καρπών ελιάς από τα ελαιοτριβεία και στέλνουν εκθέσεις εκτίμησης αποτελεσματικότητος προγράμματος δακοκτονίας στο Υπουργείο; Είναι δυνατόν το Υπουργείο να κοιμάται ήσυχο με τα όσα συμβαίνουν με τον δάκο; Κάθε χρόνο τρωγόμαστε μόνο για το “πόσα λεφτά δίνουν για τη δακοκτονία” και ποτέ για τα αποτελέσματα της δακοκτονίας.

Photo: aries_tottle@Flickr
Photo: aries_tottle@Flickr
Όσον αφορά τέλος την αποτελεσματικότητα της δακοκτονίας, όπως εφαρμόζεται στην Ελλάδα, ευτυχώς υπάρχει δημοσιευμένη μια εξαιρετική δουλειά (Χαροκόπειο - Μεταπτυχιακή διπλωματική μελέτη της κυρίας Σ. Σαράντου) με ανάλυση 630 δειγμάτων από 25 συνεταιρισμούς που κράτησε 5 χρόνια (2001-2006). Εκεί μπορεί να δει κανείς το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό των δειγμάτων που βρέθηκαν να έχουν προσβληθεί από τον δάκο (18% των δειγμάτων με προσβολή 50-80%), όπου σε συνδυασμό με την καθυστερημένη συλλογή έδωσαν βεβαίως και πολύ υψηλές οξύτητες: o μέσος όρος των 630 δειγμάτων δειγμάτων σε οξύτητα βρέθηκε από 0,5% μέχρι και 2% με ανώτατο επιτρεπόμενο όριο 0,8% !).
Τι μπορεί να γίνει λοιπόν με τα χάλια της δακοκτονίας; Δύο δρόμοι - πρώτος: βρίσκουμε κάποια κονδύλια (ίσως 1-2 εκατ.) και ξεκινάμε πανστρατιά με τους έλληνες ερευνητές που έχουν δουλέψει πάρα πολύ στη δακοκτονία και χρηματοδοτούμε τις προσπάθειες νέων μεθόδων αντιμετώπισης του δάκου. Πάμε σε βιολογικές μεθόδους αντιμετώπισης που θα δώσουν και άλλα πολλαπλά οφέλη (καλύτερες τιμές). Ενδεικτικά αναφέρουμε τη χρήση βακτηρίων - μελέτη Καθ. Κ. Μπούρτζη ή τη χρήση στειρωμένων εντόμων - μελέτες από το τμήμα βιολογίας στην Κρήτη ή ακόμα και την δυνατότητα ψεκασμού με το εν αφθονία ορυκτό ζεόλιθος). Αν συνεχίσουμε την δολωματική δακοκτονία με ψεκασμούς, πρέπει να την οργανώσουμε με σαφείς οδηγίες και κανόνες αυστηρής εφαρμογής, με συνεχείς ελέγχους και εκτιμήσεις των  αποτελεσμάτων για βελτιώσεις την επόμενη χρονιά. Δεύτερος δρόμος:  αφήνουμε τη δακοκτονία (όπως οι γείτονες Ιταλοί) στους παραγωγούς, στους ιδιώτες, όπως γίνεται ήδη σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα όπου αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στα νομαρχιακά  προγράμματα δακοκτονίας και πήραν την ευθύνη επάνω τους. Πάντως κάτι σοβαρό πρέπει να κάνουμε. Δυστυχώς με την αύξηση των θερμοκρασιών που ήδη βιώνουμε αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ερασιτεχνικό, ωχαδερφικό τρόπο να αντιμετωπίζουμε τον υπ’ αριθμόν ένα εχθρό της ελιάς, ο δάκος θα διαλύσει τις ελαιοκαλλιέργειες.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Με ΦΕΚ στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ αγρότες με έσοδα άνω των 15.000 ευρώ //// Απο το blog ΠΑΚΙΑ

Με ΦΕΚ στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ αγρότες με έσοδα άνω των 15.000 ευρώ

Απαλλάσσονται από 1.1.2014, από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων οι αγρότες του ειδικού καθεστώς Φ.Π.Α.Απαλλάσσονται από 1.1.2014, από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων οι αγρότες του ειδικού καθεστώς Φ.Π.Α.
Παραστατικά εσόδων κι εξόδων -αλλά όχι βιβλία- θα πρέπει να τηρούν όσοι αγρότες έχουν ακαθάριστα έσοδα άνω των 15.000 ευρώ ή έλαβαν ποσό ενιαίας ενίσχυσης άνω των 5.000 ευρώ, όπως προβλέπει η απόφαση ..

Στην εκδηλώση που διοργανωσε ο Πολιτιστικος συλλογος το Σαββατο βραδυ στο Κοινοτικο μεγαρο ........

Διακεδασαν οσοι βρεθηκαν στην εκδηλωση που διοργανωσε ο Πολιτιστικος συλλογος το Σαββατο βραδυ στο κοινοτικο μεγαρο και ειδικα τα μικρα παιδια.
Ο συλλογος εβαλε ενα μερος του μεζε ,- κρασι   το οποιο προσεφερε  στον συλλογο η Κα Ζωη Τσιγκουνη, επισης εγινε και μια μικρη λαχειοφορο κατα την οποια κληρωθησαν καποια δωρα  .
Ευχομαστε να συνεχισει ο συλλογος το εργο του με την συμπαρασταση-βοηθεια 
ολων μας .

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

O πολιτιστικος συλλογος Ελικας αυριο βραδυ διοργανωνει ....

Ο πολιτιστικος συλλογος Ελικας αυριο βραδυ 22/02/2014 με αφορμη τις αποκριες                      διοργανωνει εκδηλωση  για τα παιδια αλλα και για τους μεγαλους στο Κοινοτικο                        μεγαρο Ελικας  ,προσφεροντας μεζε και κρασι -μουσικη. Η εισοδος ειναι δωρεαν
καθως και τα προαναφερθεντα , επισης οποιος επιθυμει μπορει να φερει και αυτος
τον μεζε του και ολοι μαζι να  περασουμε  μια ευχαριστη βραδυα .

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τι ειχε πει τοτε ο Γκαιτε για την Ελλαδα..........///// Τι θα ελεγε σημερα για αυτους που την ξεφτιλισαν (ΠΧ Καθε μερα και ενα οικονομικο σκανδαλο στην φορα )

Φωτογραφία: Υπέροχο!

Δημοτικες εκλογες /Μαιος 2014 -- αρχιζει σιγα σιγα η αναζητηση υποψηφιων συμβουλων

Αρχιζει σιγα -σιγα  η αναζητηση υποψηφιων  συμβουλων για την επανδρωση
των οποιων συνδυασμων προκυψουν τελικα , οι οποιοι θα αναμετρηθουν
τον Μαιο .
Σχετικα με την Ελικα  ενα -δυο ατομα εχουν εκδηλωσουν ενδιαφερουν για
συμμετοχη  και  κανα δυο αλλα   το σκεπτονται
Μεσα στον Μαρτη θα εχωμε πολλα να ακουσουμε και να πουμε πανω σε αυτο το θεμα
οταν πλεον θα εχουν ξεκαθαρισει τα πραγματα.

Το παρακατω κειμενο δημοσιευθη απο τον Γιωργο Κυριακακη /NEW JERSEY USA

George Kyriakakis posted on Elika - Marathias's timeline"Παρολες τις αντιξοες καιρικες συνθηκες που επικρατουν τελευταιως στην περιοχη μας-χιονια, παγος, και πολικο ψυχος- με απολυτη επιτυχια εγινε και φετος η συγκεντρωση του συλλογου μας,που πραγματοποιηθηκε εις την Εκκλησια της Αγιας Βαρβαρας Toms River N.J. Κατα την θεια λειτουργεια εγινε η περιφορα των Αγειων Λειψανων και εικονας του Αγιου μας και εν συνεχεια ολα τα παρευρισκομενα μελη του συλλογου μας περασαμε ενα ευχαριστο απογευμα στην παρευρισκομενη αιθουσα της κοινοτητος οπου ανταλλαξαν ευχες και θυμηθηκαν παλι παλιες και νεες αναμνησεις του χωριου μας. Εν συνεχεια ακολουθησε η συνεδριαση του συλλογου κατα την οποια εκφρασθηκε το ενδιαφερον των μελων για τις αναγκες του χωριου. Εγινε προταση για την ενισχυση του Γεροκομειου Ελικας με $2.000 η οποια και εψηφισθη ομοφωνως. Εν συνεχεια και κατοπιν πληροφορησεως περι επανασυστασεως του Πολιτιστικου Συλλογου Ελικας, ο συλλογος μας θελοντας να ενισχυσει και να παρακινησει το προοδευτικο εργο του Πολιτιστικου συλλογου, δεχτηκε προταση να τον ενισχυσει με $500 δολαρια η οποια προταση εγινε ομοφωνως αποδεκτη . Αμεσως μετα εκδηλωθηκε ενδιαφερον για περαιτερω ενισχυση απο δυο μελη του συλλογου τα οποια προσωπικα προσεφεραν΄τα ακολουθα Παναγιωτης Γαλανος $500δολαρια Ανδρεας&Βεττη Κουσουλη$250 δολαρια και ακολουθως η προεδρος της φιλοπτωχου Αγιας Βαρβαρας Κα Δημητρα Λιναρδακη η οποια ηταν προσκεκλημενη προσεφερε εκ μερους της φιλοπτωχου $100 δολαρια. Ετσι λοιπον το συνολικον ποσο προς τον Πολιτιστικον συλλογο ανηλθε εις το ποσον των$1350 δολαριων. Τους ευχομαστε επιτυχια και προοδο για το καλο του χωριου μας. Μετα την συνενδριαση ακολουθησε το παραδοσιακο πλουσιο και νοστιμοτατο γευμα που προετοιμασαν οι χωριανοι μας μαγειροι, και φυσικα ακολουθησαν τα νοστιμωτατα Ελικιωτικα γλυκα που οπως παντα προετοιμαζουν ολες οι Ελικιωτισες. Φυσικα στο τελος τη μουσικη ακολουθησε ο χωρος και η ημερα περασε πραγματικα ευχαριστα. Δωσαμε ραντεβου να συναντηθουμε παλι του χρονου Με τους χαιρετισμους μας προς ολους τους απανταχου Ελικιωτες Γεωργιος Κυριακακης"
======================================================================
UNQUOTE
To παρον blog θεωρει οτι πρεπει να υπαρχει επαφη των εδω συλλογων με το συλλογο 
των Ελικιωτων στην Αμερικη ο οποιος εχει προσφερει και προφερει αρκετα πραγματα στο χωριο
και κατα συνεπεια στους κατοικους του. Καποια στιγμη καλο θα ειναι να γινει μια ανασκοπηση
ολου του εργου του συλλογου καθως και μνεια στα  διοικητικα συμβουλια.
Δεδομενω οτι μια απο τις  συνισταμενες ολων των συλλογων ειναι και το χωριο
με τους κατοικους του ειτε ειναι αυτοι που μενουν μονιμα ειτε ειναι αυτοι που
μεταναστευσαν σε αλλες χωρες αλλα επισκεπτονται το χωριο σε καθε ευκαιρια
καλο ειναι να υπαρχει ανταλλαγη αποψεων -προτασεων και συλλογικη υλοποιηση
(εφ οσον κριθει απαραιτητο) καποιων απο αυτων γεγονος που θα αποβει προς οφελος
του χωριου και των κατοικων του.

Αυτη την περιοδο προεδρος του συλλογου Ελικιωτων ''Αγιος Χαραλαμπος'' στην Αμερικη ειναι ο
ΣΟΛΩΝ ΚΑΡΑΚΟΓΛΟΥ συζυγος της Σοφιας Νικολακεα . 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απο εδω εκφραζουμε τους χαιρετισμους μας στο Συλλογο ΕΛΙΚΙΩΤΩΝ στην
Αμερικη καθως και σε ολους τους Ελικωτες με τις οικογενειες τους.  

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Συγκεντρωση διαμαρτυριας απο τους ανεξαρτητους Λακωνες αγροτες στην Σπαρτη

Σημερα πραγματοποιηθη συγκεντρωση διαμαρτυριας  στην Σπαρτη απο
τους ανεξαρτητους Λακωνες αγροτες στην Σπαρτη μπροστα στο
Διοικητηριο (πρωην Νομαρχια).
Ηταν    ισως  μια  απο τις μεγαλυτερες συγκεντρωσεις  των Λακωνων
αγροτων αν  οχι  η μεγαλυτερη γεγονος που καταδυκνυει οτι και
η Λακωνια αρχιζει να ξυπνα  και να αντιδρα μπροστα στον αρμαγεδωνα
που σαρωνει γενικοτερα την ζωη των Ελληνων.
--------------------------------------------------------------------------------
Χαρακτηριστικο    της    συγκεντρωσης ηταν η συμμετοχη αγροτων απο
ολα τα μερη της Λακωνιας πλην της περιοχης των Βατικων με εξαιρεση
δεκα αγροτων απο την Ελικα
--------------------------------------------------------------------------------
Αυτο που δεν εχουν αντιληφθει καποιοι ειναι οτι οταν καιγεται το σπιτι
του διπλανου καποια στιγμη η φωτια θα ελθει και στο δικο σου . Εστω
και αν δεν αντιληφθουν οι οποιοι κυβερνουν αυτην την στιγμη την χωρα,                                                την αγανακτηση - δυσκολη    θεση που εχουν περιελθει η μεγαλυτερη
πλειοψηφια του λαου ,ο Μαης ειναι κοντα με τις επερχομενες εκλογες  και τοτε
ο καθενας ας πραξει αναλογα ετσι ωστε να δοθει το μηνυμα που πρεπει
να δοθει.
--------------------------------------------------------------------------------
Αυτη η προσπαθεια  πρεπει να συνεχιστει παρα τις οποιες  προσπαθειες
μπορει να γινουν απο  καποιους που δεν βλεπουν με καλο ματι αυτες τις
κινητοποιησεις  .
----------------------------------------------------------------------------------
Τελος αυτο που πρεπει να τονισθει ειναι οτι οι αγροτες επιθυμουν μια
φορολογηση δικαιη ετσι ωστε να μπορεσουν να ζησουν αξιοπρεπως
αυτοι και οι οικογενεις τους.

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Το νερό είναι πλέον πιο σημαντικό από το πετρέλαιο: /////// Aπο τον INEWS.GR

Το νερό είναι πλέον πιο σημαντικό από το πετρέλαιο: Από την Καλιφόρνια έως και τη Μέση Ανατολή τεράστιες περιοχές στερεύουν. Τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ προειδοποιούν για πιθανές συγκρούσεις εξαιτίας της συρρίκνωσης των υδάτινων πόρων ενώ οι ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο κόσμος βρίσκεται στο «χείλος του γκρεμού».

Στις 17 Ιανουαρίου, επιστήμονες συνέλεξαν νέα στοιχεία από ένα ζεύγος δορυφόρων της NASA και τα διένειμαν σε μια μικρή ομάδα ερευνητών που παρακολουθούν τα αποθέματα νερού ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με τον Guardian, τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα δείχνοντας ότι ηΚαλιφόρνια των ΗΠΑ βρίσκεται στα πρόθυρα ιστορικής για την περιοχή ξηρασίας. Τα εφεδρικά υπόγεια αποθέματα νερού έχουν μειωθεί τόσο πολύ που το γεγονός γίνεται αισθητό από τους δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά 400 χλμ από την επιφάνεια της Γης.

Την ίδια μέρα o κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν, κήρυξε την περιοχή σεκατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω επερχόμενης ξηρασίας και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μειώσουν τη χρήση νερού κατά 20%. Περίπου δεκαεπτά αγροτικές κοινότητες κινδυνεύουν να ξεμείνουν από νερό μέσα σε 60 ημέρες και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί αφού το στο δημοτικό σύστημα διανομής νερού δεν υπάρχουν αρκετά εφόδια και θα πρέπει να απενεργοποιηθούν οι στρόφιγγες προς τις τοπικές υπηρεσίες.

Νέα προβλήματα εμφανίζονται λόγω της παραγωγής ενέργειας. Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο αυξάνουν τις απαιτήσεις στην παροχή νερού που ήδη βρίσκεται υπό πίεση λόγω της ξηρασίας και του αυξανόμενου πληθυσμού. Περισσότερες από τις μισές από περίπου 40.000 γεωτρήσεις από το 2011 στέρεψαν. Μάλιστα σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση βρίσκονταν σε ήδη επιβαρημένες από την εξάντληση των υπόγειων υδάτων περιοχές. Στην Καλιφόρνια ήδη οι αρχές ετοιμάζονται να ξεκινήσουν νέες εξορύξεις για τη δημιουργία επιπλέον πηγαδιών. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες.

Η Καλιφόρνια πάντως είναι ένα μικρό παράδειγμα σε έναν κόσμο που τα αποθέματα νερού μειώνονται ολοένα και περισσότερο λόγω της αυξανόμενης γεωργικής παραγωγής, του αυξανόμενου πληθυσμού, της παραγωγής ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής.

Ήδη ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ή διαφορετικά ένας στους επτά ανθρώπους στον πλανήτη δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό. Η κατάσταση είναι διαφορετική στις χώρες που βρίσκονται σε βόρεια γεωγραφικά πλάτη και ειδικά φέτος πλήττονται από πλημμύρες αλλά και στις τροπικές χώρες. Οι χώρες που μαστίζονται κατ’ αρχήν από το πρόβλημα είναι αυτές που βρίσκονται σε μεσαία γεωγραφικά πλάτη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι η εξάντληση των υπόγειων υδάτων συμβαίνει με ιδιαίτερα γρήγορο ρυθμό στις άνυδρες και ημιάνυδρες περιοχές του κόσμου. Η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αφρική και η Νότια Ασία είναι οι περιοχές που θα αντιμετωπίσουν ελλείψεις τα επόμενα χρόνια.

Το πότισμα των καλλιεργειών, η χρήση του νερού από τους ανθρώπους, η ψύξη στους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η μέθοδος fracking για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι όλοι παράγοντες που μειώνουν τα αποθέματα νερού. Αν σε αυτούς προστεθεί και ο παράγοντας κλιματική αλλαγή που θα εντείνει την ξηρασία κατά τα επόμενα χρόνια ο κόσμος θα αναγκαστεί να σκεφτεί το νερό περισσότερο από ποτέ.

Οι απώλειες των αποθεμάτων νερού είναι συγκλονιστικές. Σε επτά χρόνια, αρχής γενομένης από το 2003, μεγάλες περιοχές στην Τουρκία, τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν κατά μήκος των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη έχασαν τουλάχιστον 144 κυβικά χιλιόμετρα γλυκού νερού σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε ο δορυφόρος Grace. Μικρό τμήμα του νερού χάθηκε λόγω της ξηρασίας του 2007 κι ένα επίσης μικρό τμήμα λόγω της εξάτμισης νερού από λίμνες και ταμιευτήρες. Η πλειοψηφία του νερού, ωστόσο, χάνεται λόγω της μείωσης των υπογείων υδάτων. Το ποσοστό αυτό φτάνει έως και το 60%. Και πάλι πάντως το ποσοστό σχετίζεται με την ξηρασία καθώς οι αγρότες αναγκάζονται να καταφύγουν σε άντληση των υπόγειων υδάτων – πολλές φορές σε μαζική κλίμακα – για να καλλιεργήσουν τα εδάφη τους.

Στη Νότια Ασία, οι απώλειες των υπογείων υδάτων κατά την τελευταία δεκαετία ήταν ακόμη υψηλότεροι. Περίπου 600 εκ. άνθρωποι ζουν στη λωρίδα που εκτείνεται από το ανατολικό Πακιστάν στις ζεστές και ξηρές πεδιάδες της βόρειας Ινδίας και του Μπαγκλαντές. Η Γη εκεί είναι από τις πιο έντονα αρδευόμενες στον κόσμο. Έως και το 75% των αγροτών βασίζονται στην άντληση των υπογείων υδάτων. Η δε χρήση εντείνεται συνεχώς. Κατά την τελευταία δεκαετία τα υπόγεια ύδατα αντλούνται κατά 70% ταχύτερα απ’ ότι το 1990. Οι δορυφορικές μετρήσεις δείχνουν κολοσσιαίες απώλειες υδάτων τον τελευταίο ένα χρόνο. Οι Ινδοί αγρότες ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι με την κρίση του νερού.

Οι υπηρεσίες ασφάλειας των ΗΠΑ προειδοποιούν για πιθανές συγκρούσεις ακόμη και τρομοκρατικές επιθέσεις με στόχο το νερό θέτοντάς το ζήτημα στο επίκεντρο της «εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ». Η εν λόγω έκθεση επικεντρώνεται στις λεκάνες απορροής που κρίνονται κρίσιμες για τις ΗΠΑ: Του Νείλου, των Τίγρη και Ευφράτη, της Ιορδανίας, του Ινδού, του Βραχμαπούτρα κλπ. «Κατά τη διάρκεια των επόμενων 10 ετών, πολλές χώρες σημαντικές για τις ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με το νερό – ελλείψεις, κακή ποιότητα, πλημμύρες – που θα φέρει κίνδυνο αστάθειας και αποσάθρωσης του κράτους καθώς και αύξηση των περιφερειακών εντάσεων. Είναι πιθανό να αποσπαστεί η προσοχή των χωρών αυτών από τη συνεργασία με τις ΗΠΑ»επισημαίνεται στην έκθεση. Όπως προσθέτει η εν λόγω έκθεση η έλλειψη νερού θα μπορούσε να απειλήσει την παραγωγή τροφής και ενέργειας και να θέσει υπό πίεση τις κυβερνήσεις που βρίσκονται αντιμέτωπες με τη φτώχεια και τις κοινωνικές αναταραχές.

Τέτοιες εντάσεις είναι ήδη εμφανείς σε κάποιες περιπτώσεις. Το Pacific Institute, που μελετά ζητήματα νερού και παγκόσμιας ασφάλειας, καταγράφει τετραπλασιασμό των βίαιων αντιπαραθέσεων που έχουν να κάνουν με το νερό την τελευταία δεκαετία.«Νομίζω ότι ο κίνδυνος συγκρούσεων για το νερό αυξάνεται – δεν συρρικνώνεται – λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού, της κακής διαχείρισης και τελικά λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής», δηλώνει ο Peter Gleick, πρόεδρος του Ινστιτούτου.

Πάντως αντίθετα με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ο Gleick προβλέπει συγκρούσεις σε τοπική κλίμακα. «Νομίζω ότι μεγαλύτερη ανησυχία υπάρχει για συγκρούσεις μεταξύ γεωργών και αστών, μεταξύ εθνοτικών ομάδων, μεταξύ κτηνοτρόφων και αγροτών ή χρήστες του ποταμού της ίδιας περιοχής». «Έχουμε περισσότερα εργαλεία σε διεθνές επίπεδο για την επίλυση των διαφορών μεταξύ των εθνών. Έχουμε διπλωμάτες. Έχουμε συνθήκες. Έχουμε διεθνείς οργανισμούς που μειώνουν τον κίνδυνο ενός πολέμου για το νερό. Σε εθνικό επίπεδο, όμως, έχουμε πολύ λιγότερα εργαλεία» προσθέτει.

Υπάρχουν δεκάδες περιοχές που έχουν έντονο πρόβλημα λόγο της έλλειψης νερού. Στη Μέση Ανατολή, οι Ιρανοί αξιωματούχοι καταστρώνουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον καταμερισμό του νερού στην ευρύτερη περιοχή της Τεχεράνης όπου ζουν 22 εκατομμύρια άνθρωποι. Εξετάζεται μάλιστα η παροχή δελτίων νερού. Η Αίγυπτος απαίτησε από την Αιθιοπία να σταματήσει την κατασκευή ενός τεράστιου φράγματος στο Νείλο διαμηνύοντας ότι θα προστατεύσει τα ιστορικά της δικαιώματα στο ποτάμι «με οποιοδήποτε κόστος».

Επιπλέον οι αιγυπτιακές αρχές έχουν παραγγείλει μελέτη για τη μείωση που θα επιφέρει το έργο στη ροή του ποταμού. Ενδεικτική για την κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο η παρακάτω φωτογραφία. Ένας Αιγύπτιος αγρότης στο ξηρό πλέον πρώην αγρόκτημά του κοντά στον ποταμό Νείλο.

Η Ιορδανία που έχει το τρίτο χαμηλότερο απόθεμα νερού στην περιοχή αντιμετωπίζει διακοπές ρεύματος εξαιτίας της έλλειψης. Την περασμένη εβδομάδα ο βασιλιάς Abdullah, προειδοποίησε ότι ένας πόλεμος για το νερό και την ενέργεια θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο αιματηρός και από την Αραβική Άνοιξη. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που αντιμετωπίζουν ραγδαία αύξηση του πληθυσμού τους έχουν επενδύσει σε έργα αφαλάτωσης καθώς και στη συγκομιδή όμβριων υδάτων.

Σε διεθνές συνέδριο για το νερό που πραγματοποιήθηκε πέρσι στο Abu Dhabi, ο πρίγκιπας Zayed al – Nahyan είχε δηλώσει: «Για εμάς το νερό είναι πλέον πιο σημαντικό απ’ ότι το πετρέλαιο».

Edw Hellas
logioshermes 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
///Σχολιο απο το παρον blog//// θΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΣΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΡΑ
ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ/// ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΕΙ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Mεσα Φλεβαρη και οι ελιες εχουν αρχισει να ''κομπωνουν'' // αν παμε ετσι πολυ νωρις....



Μεσα Φλεβαρη και οι ελιες εχουν αρχισει να κομπωνουν για τα καλα ενω
στην περιοχη ΑΣΩΠΟΥ-ΜΟΛΑΩΝ συνεχιζεται το λιομαζωμα.
(Στην πρωτη φωτο φαινεται το κλαδι ελιας με το κομπωμα).
Αν παμε ετσι βλεπω να βγαινωμε για ελιες (πηγαινοντας ολα καλα απο τον
Σεπτεμβρη)

Μαραθιας ==Eξακολουθουν να βγαινουν στο γιαλο φουσκα μαυροψαρα............

Το τελευταιο διαστημα πρατηρειται το φαινομενο να βγαινουν φουσκα
μαυροψαρα στην περιοχη απο τις Λιμνες μεχρι τον Αρχαγγελο .
Τα περισσοτερα ειναι  ζωντανα μεν αλλα εχουν βγει φουσκα.
Το τελευταιο ψαρι βρεθηκε απο συγχωριανο μας στον Παναριτη
(ροφος 4 κιλα) . Αλλα ψαρι  πριν καιρο  βρεθηκε στις Λιμνες 8 κιλα
αλλα στον Αρχαγγελο την ιδια μερα 7 και 4 κιλα αντιστοιχα  κλπ
==================================================
Σχετικα με το ανωτερω φαινομενο  δεν υπαρχει καποια συγκεγκριμενη
αιτια προς το παρον . -----------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Κοινωνικα=Απεβιωσε η Ευαγγελια Παπαδακη ετων 80

Απεβιωσε η Παπαδακη Ευαγγελια  ετων 80 .
Τα θερμα μας συλληπητηρια στην οικογενεια της

Κοινωνικα=Απεβιωσε ο Ιωαννης (Γιαγκος) Παπαδακης σε ηλικια 84 ετων

Απεβιωσε ο Ιωαννης (Γιαγκος) Παπαδακης σε ηλικια 84 ετων.
Ηταν παντρεμενος με την Στρατηγουλα Κουσουλη -Παπαδακη  και
απεκτησαν δυο παιδια τον Τασο και τον Μηνα.
=====================================================
Ο Γιαγκος οπως ειχαμε συνηθισει να τον καλουμε ηταν οχι μονο
καλος συζυγος-πατερας -παπους  αλλα ατομο αγαπητος σε οσους
τον γνωριζαν .  Το σημα κατατεθεν και μια απο τις μεγαλες του
αγαπες ηταν και η αντικα μηχανη του με το χαρακτηριστικο καλαθι.                                            Προσωπικα  θα τον θυμαμαι  σαν εναν καλοσυνατο ανθρωπο και                                                        καλο γειτονα τα καλοκαιρια στον Μαραθια .
Kυρ -Γιαννη μπορει να εφυγες απο τον κοσμο τουτο αλλα  στην
μνημη μας θα παραμεινεις ζωντανος.
======================================================
Τα θερμα μας συλληπητηρια  στην οικογενεια του
========================================================
Η νεκρωσιμος ακολουθια θα γινει αυριο στην Ελικα


Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Oποιος εχασε ποδηλατο μαρκας CRONUS MΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ με κιτρινες γραμμες στο σκελετο ας .......

Στην συνεχεια της τελευταιας αναρτησης/////  οποιος εχασε ποδηλατο μαρκας CRONUS
MAΥΡΟ ΧΡΩΜΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στον σκελετο (σχεδον καινουργιο) ας
απευθυνθει στο Αστυνομικο τμημα Μολαων για την παραλαβη του

Εξυχνιαστηκε η κλοπη δικυκλου που εγινε την παρασκευη ξημερωματα στον Μαραθια

Εξυχνιαστηκε η κλοπη δικυκλου που εγινε την Παρασκευη ξημερωματα στον
Μαραθια απο την αστυνομια (ΑΤ Μολαων-ΑΤ Νεαπολης).
Προκειται για δυο αλλοδαπους  που διεμεναν στα Παπαδιανικα και απο ερευνα
της αστυνομιας βρεθηκε στην κατοχη τους  το δικυκλο με μερη του να ειναι βαμενα και για
πινακιδα ειχαν τοποθετησει πινακιδα απο τρακτερ γεγονος που κινησε την
υποψια της αστυνομιας.
----------------------------------------------------------------------------------------
Το γεγονος οτι το πρωτο δικυκλο που εκλαπη απο την Ελικα βρεθηκε
διπλα στα σπιτια που εγιναν οι διαρηξεις  καθως και η πινακιδα του
δευτερου δικυκλου, εξεταζεται και θα διαπιστωθει συντομα αν ειναι οι
ιδιοι που εκαναν τις διαρηξεις . (το πιο πιθανον) 
===============================================================
Αξιζει να σημειωσουμε οτι μεσα σε δυο μερες εγινε απο την αστυνομια
η εξυχνιαση της υποθεσης γεγονος που οφειλουμε να αναγνωρισουμε 
οτι γενικα η αστυνομικη διευθυνση Λακωνιας παρα τις οποιες ελειψεις
προσωπικου εχει εξυχνιασει πολλες περιπτωσεις κλοπων και οχι μονο.
===============================================================

Τις δυο τελευταιες ημερες κατα τις οποιες και εγω ο ιδιος περασα σχεδον
απο ολα τα χωρια της περιοχης με σκοπο να ενημερωσω οτι αν πουθενα
βρεθει πεταμενο καποιο δικυκλο να με ειδοποιησουν αυτο που διαπιστωσα
οτι οι κλοπες εχουν αυξηθει σε σημαντικο βαθμο  με αποτελεσμα και σε
καποιο χωριο οι κατοικοι να εκτελουν περιπολια κατα την διαρκεια της νυχτας.
Πλεον δεν τολμα να αφηνει κανεις μηχανημα πασης φυσεως σε χωραφι η σε
απομεμακρυσμενη αποθηκη .
Το πιο ακραιο που ακουσα απο δυο κατοικους στις Βελιες οτι μερα μεσημερι
προσπαθησαν να κλεψουν τρακτερ (ολοκληρο) απο τα τελευταια σπιτια του
χωριου ενω ελειπαν οι ιδιοκτητες  και οι δραστες ειχαν φερει φορτηγακι
για να το φορτωσουν αλλα τους αντιληφθει μια γιαγια απο ενα
διπλανο σπιτι και βαζοντας τις φωνες εφυγαν απραγοι οι δραστες.
===================================================================
Τελειωνοντας θα ηθελα να τονισω τρια πραγματα
1ον - πρεπει να λαμβανωμε ολα εκεινα τα μετρα μεσα στα πλαισια του νομου
          ετσι ωστε να αποφυγουμε τετοιες δυσαρεστες καταστασεις.(πχ ενα καλος
          φτηνος συναγερμος κοστιζει γυρω στα 200 ευρω)

2ον- Πρεπει να συνηδητοποιησουμε οτι  πρεπει και εμεις οταν αντιληφθουμε
        οπιαδηποτε παραξενη κινηση  οτι πρεπει να ενημερωσουμε το πλησιεστερο
        αστυνομικο τμημα  (στην ανωτερω περιπτωση οι  δυο αλλοδαποι
        εθεαθησαν κατα την διαρκεια της νυκτας να περιφερονται  τοσο στο
       χωριο της Ελικας οσο και στον Μαραθια με ασχημο καιρο)

3ον-Να εχωμε υπ οψιν μας οτι παιρνοντας τον νομο στα χερια μας μπορουμε
       να βρεθουμε  σε πολυ δυσκολη θεση κατοπιν . Απλως το αναφερω να το
       εχετε υπ οψιν σας 
       

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Tην νυχτα που περασε σημειωθηκαν διαρηξεις σε σπιτια στον Μαραθια (Παναριτη) καθως και κλοπη δικυκλου

Tην νυχτα που περασε σημειωθηκαν διαρηξεις σε σπιτια στον Μαραθια (Παναριτη) καθως και κλοπη δικυκλου. Συγκεκριμενα σημειωθηκαν  4  διαρηξεις σε σπιτια στον Παναριτη καθως και κλοπη δικυκλου απο το σπιτι του Γεωργιου Μειμετη .
Οι οποιοι διαρηκτες(ης) ειχαν κλεψει χτες το απογευμα  απο τα Παπαδιανικα δικυκλο με το
οποιο ηλθαν Ελικα   στην συνεχεια απο καποια βλαβη το εγκατελειψαν λιγα μετρα
ανατολικα απο το βενζιναδικο και αφου βρηκαν αλλο δικυκλο απο την Ελικα κατεβηκαν
Μαραθια και διερηξαν τα σπιτια ,αλλα και παλι εμεινε απο βενζινη το κλεμενο
δικυκλο το οποιο παρατησαν στην περιοχη του Παναριτη και στην συνεχεια εκλεψαν
αλλο δικυκλο απο την οικια του Γεωργιου Μειμετη /Μαραβελιας Ευαγγελιας με το οποιο διεφυγαν.
======================================================================
Το κλεμενο δικυκλο ηταν Παπακι μαρκας  HONDA  50CC χρωμα ανοιχτο
πρασινο χωρις ποδια ανακατασκευασμενο προσφατα (χωρις πινακιδα την ειχαν βγαλει και την βρηκαμε
στου Παναριτη). Αλλο χαρακτηριστικο του ειναι οτι το αριστερο καπακι
της μηχανης ειναι απο νικελο.  Εαν τυχον βρεθει πουθενα πεταμενο παρακαλουμε
οπως επικοινωνειστε με το τηλ 2732044649
========================================================================

Κατα τη διαρκεια της αναζητησης επισκεφθηκαμε τα χωρια των Παπαδιανικων-Ασωπου
Δαιμονια και εκει διαπιστωσαμε οτι οι κλοπες ειναι σχεδον πλεον συχνο φαινομενο
και ηδη στην Δαιμονια οι κατοικοι απο μονοι τους διενεργουν περιπολιες κατα την
διαρκεια της νυχτας. Μηπως πρεπει να γινει κατι αναλογο και στην Ελικα?

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΙΤΕ στην παρακατω διευθυνση τα πλοια Μυρτιδιωτισα/Καναρης/Λακωνια ==Τοτε που προσεγγιζαν στα Βατικα πλοια της γραμμης

Δεν θα πραγματοποιηθει η εορταστικη εκδηλωση που ειχε προγραμματισει ο Πολιτιστικος συλογος για την παραμονη του Αγιου Χαραλαμπους λογω...

Γινεται γνωστο οτι δεν θα πραγματοποιηθει η εορταστικη εκδηλωση που ειχε προγραμματισει ο Πολιτιστικος συλλογος για την παραμονη του Αγιου Χαραλαμπους λογω του θανατου της Καιτης Χαδιαρη .

Κοινωνικα= Απεβιωσε η Καιτη Χαδιαρη σε ηλικα 56 ετων

Απεβιωσε η Καιτη Χαδιαρη σε ηλικια 56 ετων  μετα απο πολυχρονη
μαχη με την επαρετο νοσο.   Η νεκρωσιμος ακολουθια θα γινει το
Σαββατο στην Ελικα.
==================================================
Τα θερμα μας συλληπητηρια στην οικογενεια της 

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

επιστολες Tριχειλη - Γ.Μεντη // Σχετικα με την επανασυσταση του Δημου Βοιων/// Βγαλτε τα συμπερασματα σας

Απάντηση Τριχείλη στην από 31/1/2014 επιστολή Γεωργίου Μέντη.


Αρχή μου είναι να μην απαντώ σε προσβλητικά-απαξιωτικά και ψευδή δημοσιεύματα, από όπου κι αν προέρχονται, αυτή τη φορά όμως θα αναγκαστώ να απαντήσω στο δημοτικό σύμβουλο κ. Μέντη, ο οποίος ασχημονεί στέλνοντας επιστολή για δεύτερη φορά.
Πιστεύω στον Καλλικρατικό Δήμο Μονεμβασίας και έχω διαθέσει πολύ κόπο, χρόνο και μεράκι μαζί με τους συνεργάτες μου να τον στήσουμε στα πόδια του, γεγονός που κανείς πλέον δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει.
Είμαι υπερήφανος για το έργο που έχουμε κάνει και πρόκειται να κάνουμε σε όλο το Δήμο και εν προκειμένω στη Δ.Ε. Βοιών, έχω αγωνιστεί ιδιαίτερα για την πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής και θα ήταν άτοπο και αντιφατικό, να ήμουν αδιάφορος σε οποιαδήποτε κίνηση ακρωτηριασμού του Δήμου.
Η δική μου ικανοποίηση και των συνεργατών μου, είναι η αποδοχή των κατοίκων των Βατίκων, για τα έργα τα οποία εκτελούνται, καθώς και για όλα όσα έγιναν μέσα στα τρία έτη.
Η παραπληροφόρηση και λασπολογία των ελάχιστων, που θέλουν να παίζουν ρόλο στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, δεν με τρομάζουν. Δεν μπορώ όμως, να μην εκφράσω την αγανάκτηση και την απαξίωσή μου, στο κείμενο του δημοτικού συμβούλου της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γεωργίου Μέντη, το οποίο είναι ένα παραλήρημα ανθρώπου που βρίσκεται σε σύγχυση, κακόβουλο, λαϊκίστικο και χαοτικό. Ο τρόπος που εκφράζεται είναι ιδιαίτερα προσβλητικός, προκειμένου να διασπείρει τις μυθοπλασίες που κατασκευάζει.
Βεβαίως δεν θα ζητήσω άδεια, ούτε θα απολογηθώ στο Γ. Μέντη, για το πόσες φορές πήγα εγώ και οι συνεργάτες μου στην Αθήνα, με το αυτοκίνητο του Δήμου, για υποθέσεις του Δήμου και επισκέψεις μας σε ΚΕΔΕ, Υπουργεία, υπηρεσίες κ.λ.π., για την επίλυση προβλημάτων και προώθηση αιτημάτων του Δήμου. Πολύ δε περισσότερο, όταν, αν και έχω το δικαίωμα, χρησιμοποιώ ελάχιστες φορές, το αυτοκίνητο του Δήμου και σχεδόν πάντα το δικό μου, ακριβώς για να μην μπορεί κάποιος να κάνει κριτική γι’ αυτό το θέμα, γι’ αυτό του επιστρέφω τα υπονοούμενα.
Τα όσα αναφέρει ο Γεώργιος Μέντης για το Δήμο Ελαφονήσου, είναι αποκυήματα της νοσηρής του φαντασίας, προκειμένου να ενσπείρει διχόνοιες, κάτι που αποτελεί προσφιλή του μέθοδο. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πάγια θέση μου, είναι ότι ο Δήμος Ελαφονήσου, είναι Δήμος ισότιμος και σεβαστός και δεν έχω θέσει ποτέ θέμα ή αίτημα πουθενά και σε κανέναν, για ενσωμάτωση ή κατάργησή του.
Επίσης κυκλοφορεί (διαδίδει) ο ίδιος στη Νεάπολη, ότι δήθεν η Δ.Ε. Βοιών δεν λαμβάνει αντίστοιχα χρήματα, με τα οποία συνεισφέρει, κάτι που είναι εντελώς αναληθές και ισχύει ακριβώς το αντίθετο.
Λυπάμαι που έχει το θράσος να αναφέρει απαξιωτικά τα ονόματα συνεργατών μου, οι οποίοι υπηρετούν επιτυχώς την Τοπική Αυτοδιοίκηση με εντιμότητα και αυταπάρνηση, έχοντας ο καθένας τη δική του ιστορία και έχουν δώσει το είναι τους για την επιτυχία του ενιαίου Δήμου Μονεμβασίας, του οποίου, η ίδια η ύπαρξη αποτελεί τη Νομιμότητα.
Ο Γ. Μέντης επί 2 συναπτά έτη, εξαπατά συνειδητά μια ολόκληρη περιοχή, σχετικά με τη δυνατότητα επανασύστασης του πρώην Δήμου Βοιών, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό ήταν απίθανο να συμβεί και παράλληλα «πριόνιζε» το Δήμο Μονεμβασίας, δημιουργώντας μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση για ίδιο όφελος, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και παρουσιάζοντας τη νομιμότητα ως παρανομία.
Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια και οι πρακτικές του Γ. Μέντη, είναι γνωστές σε όλους στην περιοχή. Ο κόσμος έχει και μνήμη και κρίση και αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη και στον ενιαίο Δήμο και στην παρούσα Δημοτική Αρχή, η οποία αποδεικνύει καθημερινά ότι την αξίζει.
Καθήκον μου είναι να υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις το Δήμο Μονεμβασίας, του οποίου ηγούμαι. Δολοπλοκίες, παρασκηνιακές τακτικές και κομματικά στηρίγματα, είναι εκ πεποιθήσεως άγνωστα σε εμένα και το έχω αποδείξει επί 11 συνεχή χρόνια που υπηρετώ την αυτοδιοίκηση, στη ζωή μου ό,τι κατάφερα, το κατάφερα με τις δικές μου δυνάμεις.
Πιστεύω σε συνεργασίες με ανθρώπους που έχουν αξίες και αρχές και σας θυμίζω το δικό μας όραμα, όταν εκλεγήκαμε
ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ



========================================================================
========================================================================
==========================================================================
Επιστολή Γεωργίου Μέντη
                                                     Νεάπολη  31-01-2014
Με  νύχια και με δόντια  Δημοτικοί Σύμβουλοι από τον Ασωπό την Μονεμβάσια τον Ζάρακα και ειδικά τους Μολάους  συνεπικουρώντας τον Δήμαρχο κο Τριχείλη  ενοχλούν τηλεφωνούν και επισκέπτονται  παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, Αυτοδιοικητικούς   και άλλους και Βουλευτές  στα  κρυφά (μουλωχτά)  ώστε να μπλοκάρουν την διαφαινόμενη  λύση για την επαναφορά του Δήμου στα Βάτικα.
Οι επαναλαμβανόμενες  και με διάρκεια τις τελευταίες ημέρες  επισκέψεις τους  στην Αθήνα  χρησιμοποιώντας μάλιστα και τα μεταφορικά μέσα του Δήμου ( που το 40% τα χρεώνεται η Δ. Ε. Βοιών)  πιθανολογείται ότι  είναι πολιτικά (τουλάχιστον ) ελεγχόμενες καθώς και αυτών που φροντίζουν για τα διάφορα αυτά ραντεβού . Φυσικά για  όλα όσα γίνονται πίσω από την πλάτη  και σε βάρος του Βατικιώτικου Κόσμου και της ευρύτερης περιοχής  από τους ενεργούντες  και τους  διάφορους  Ιανούς  .Πρέπει να γνωρίζουν  ότι η προσπάθεια τους να μετατρέψουν  το απόλυτα σύννομο αίτημα της περιοχής σε κωμωδία δεν θα το επιτύχουν.
Για να μην κρύβονται  άλλο πλέον ο  Τριχείλης και το σύστημα που στηρίζει την  Εδρα τους  Μολάους  κλπ  <<Μαυρομιχάλης –Κολιάκος -Σουρλάς-Αλιφέρη - Πριφτάκη-Μονεμβασίτες (λίγοι)>> και γενικά οι Νεοδημοκράτες της Περιοχής τους  η οι υποστηρίζοντες τους ,όπως κουβεντιάζετε  στο Δήμο.
Ξέρετε τι τους ενδιαφέρει  και χύνουν τόσα κροκοδείλια  δάκρια ?
Θέλουν  και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο    ,   και εξηγούμε .
Θέλουν  να διατηρήσουν την Δ.Ε. Βοιών  στο Δήμο Μονεμβασιάς  ( που έχει τους περισσότερους πόρους  περίπου 40% του συνόλου του Δήμου) και να προστεθεί  ο  Δήμος της Ελαφονήσου ( ώστε το αγκάθι στο υπογάστριο να φύγει για να μην έχουν μελλοντικά πιθανά προβλήματα και φυσικά  το μείζον  γι αυτούς να διατηρήσουν την εδρα στους ΜΟΛΑΟΥΣ  , καταλάβατε συμπατριώτες από την Νεάπολη - την Ελαφόνησο και την ευρύτερη περιοχή τι παίζει??
Αυτή είναι η αλήθεια  που επιμελώς κρύβουν  και  με διάφορους υπαλλήλους (παπαγαλάκια) τους  προσπαθούν  και οι ίδιοι  να  θολώσουν τα νερά και την κοινή γνώμη     ( εν τέλει ..ποιος η ποιοι παραπληροφορούν  ??)
Σχεδόν όλα όσα έχουν λεχθεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τον Σεπτέμβρη του 2012  δημόσια είναι  προφητικά,  αλλά οι διοικούντες  -ο ι άνθρωποι της έδρας – οι συμπαραστάτες τους από την κεντρική Πολιτική  κονίστρα  και ο κος ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ  (Βασικά υποστηρίζοντες και υποστηριζόμενοι από την  Ν.Δ.)ήταν σε πολιτικό λήθαργο.
Εν κατακλείδι ο κόσμος στην περιοχή γνωρίζει  ότι αν το θέμα κωλύσει η μπλοκάρει  την κύρια ευθύνη θα την έχει  η Πολιτική Παράταξη  (με όποιον εκπρόσωπο του η εκπροσώπους του)  που κυβερνά   και φυσικά  εμείς εδώ στα ΒΑΤΙΚΑ 
Ξέρουμε να εκτιμούμε και να λαμβάνουμε υπόψη μας  Θετικά η Αρνητικά , τις προσπάθειες όλων εκείνων που κατανοούν και επιλύουν τα προβλήματα μας.
                        Στη πορεία και αν απαιτηθεί θα πούμε και άλλες αλήθειες με το όνομα τους.          
                       Ευχαριστώ για την φιλοξενία
                              Γεώργιος  Μέντης
    Δημοτικός  Σύμβουλος  του σημερινού Δήμου Μονεμβασιάς

Ο σταθμός του Μαΐου και η μεγάλη συνεννόηση/////Kειμενο του Λευτερη Κουσουλη

Ο σταθμός του Μαΐου και η μεγάλη συνεννόηση


Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Μάιο. Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Ευρωεκλογές. Δύο χρόνια μετά από τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012, για πρώτη φορά θα καταγραφεί στην κάλπη, πέρα από δημοσκοπήσεις, εκτιμήσεις και πολιτικές επιθυμίες, η πραγματική βούληση του λαού. Το διάστημα που διανύθηκε και παρά την οδυνηρή πορεία, ούτε η κυβέρνηση «έπεσε στους δρόμους», ούτε η αντιπολίτευση κατόρθωσε να απαλλαγεί από τον εγκλωβισμό της στην ψευδή διαίρεση μνημόνιο – αντιμνημόνιο.
Πορευόμενοι σε αυτό το κλίμα, ο Μάιος θα αποδειχθεί ένας μεγάλος πολιτικός σταθμός. Με την αντιπολίτευση και την κυβέρνηση να επιδιώκει να μετατρέψει την αναμέτρηση του Μαΐου σε δημοψήφισμα, η σύγκρουση προσλαμβάνει κρίσιμο χαρακτήρα και η τελική της έκβαση θα ορίσει τις περαιτέρω εξελίξεις.
Η αναμέτρηση αυτή θα καθοριστεί από τρεις παράγοντες:
  • Τη μεταβατικότητα της εποχής,
  • Την ορμητική συνειδητοποίηση που συντελείται,
  • Τον πολιτικό κατακερματισμό που επιμένει.
Ταυτόχρονα, μέσα σε αυτήν την πολιτική ατμόσφαιρα, με πολλά μετέωρα και απροσδιόριστα στοιχεία, η αναζήτηση για πολιτικές αλλαγές στην κατεύθυνση ανασυγκρότησης του λεγόμενου πολιτικού συστήματος, γίνεται σιγά-σιγά όλο και περισσότερο παρούσα. Η πρωτοβουλία των «58», οι κινήσεις που πληθαίνουν στο χώρο της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, προσθέτουν και ίσως προκαλέσουν νέα πολιτικά δεδομένα στη σημερινή κίνηση των πραγμάτων.
Την ίδια ώρα και ενώ η κρίση σε όλες της τις εκφάνσεις είναι εδώ, η ανάγκη ενός μεγάλου πολιτικού σχεδίου για την πορεία της χώρας στο μακρύ δρόμο, αναδύεται αδυσώπητα για όλους. Καμιά αυταπάτη και καμιά ιδεοληψία δεν μπορεί να κρύψει αυτή την αναγκαιότητα. Καθώς ένα εθνικό σχέδιο μεγάλης πορείας θα συνειδητοποιείται όλο και περισσότερο, το αίτημα της μεγάλης συνεννόησης θα προβάλει στον άμεσο πολιτικό μας ορίζοντα.
Στο δρόμο προς το Μάιο, όλα αυτά θα βρεθούν, πιστεύω, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, στο κέντρο της δημόσιας συζήτησης. Και ο λαός, με τη δύναμη του αυτοπροσδιορισμού του, θα καταστήσει το Μάιο όχι μόνο σταθμό αλλά νέα αφετηρία.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Την Κυραικη 9/02/14 παραμονη του Αγιου Χαραλαμπουs ο Πολιτιστικος Συλλογος Ελικας διοργανωνει........

Την Κυριακη 9/02/14 παραμονη του Αγιου Χαραλαμπους ο Πολιτιστικος Συλλογος Ελικας διοργανωνει εορταστικη εκδηλωση στον χωρο του Κοινοτικου Μεγαρου Ελικας.
Θα υπαρχει ζωντανη μουσικη , φαγητο και ποτο. Σας περιμενουμε αφ ενος για να διασκεδασουμε
και  αφ ετερου η παρουσια σας θα δωσει την χαρα και την δυναμη στο καινουργιο
διοικητικο συμβουλιο ωστε  να προχωρησει με κεφι και δυναμη στο εργο του.

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Σε περιπτωση σεισμου .....////////// Απο τα κατοχικα νεα

Τι κάνουμε σε περίπτωση σεισμού; Ξεχάστε όσα ξέρατε! 10 οδηγίες επιβίωσης!ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!



ΕΣΎ ΠΟΥ ΚΆΝΕΙΣ ΑΝΑΖΉΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΌ ΑΥΤΈΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΈΡΕΣ ΤΙ ΣΕ ΈΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΆΧΝΕΙΣ? ΜΉΠΩΣ ΈΤΣΙ ΔΊΝΕΙΣ ΧΏΡΟ ΣΤΟ ΠΕΔΊΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΉΣΕΙ? ΜΗΝ ΣΤΟΧΕΎΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΈΨΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΉΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΘΈΜΑ ΣΕΙΣΜΟΎ !!



Αποσπάσματα από το άρθρο του Doug Copp στο ‘ Triangle of Life’, επιμέλεια έκδοσης από τον Larry Linn του MAA Safety Committee , 13/4/04
Το όνομά μου είναι Doug Copp. Είμαι ο Αρχηγός Διάσωσης και Διευθυντής Καταστροφών της Αμερικανικής Ομάδας Διεθνούς Διάσωσης ( American Rescue Team International, ARTI), η πιο έμπειρη ομάδα διάσωσης του κόσμου. Οι πληροφορίες που περιέχονται σ’ αυτό το άρθρο θα σώσουν ζωές στο ενδεχόμενο ενός σεισμού. Το πρώτο κτίριο στο οποίο μπουσούλισα στα τέσσερα ήταν ένα σχολείο στη πόλη του Μεξικού κατά τη διάρκεια του σεισμού του 1985. Όλα τα παιδιά ήταν κάτω από τα θρανία. Όλα τα παιδιά κυριολεκτικά καταπλακωθήκανε σε σημείο ισοπέδωσης.



Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί άμα είχαν ξαπλώσει δίπλα στα θρανία κατά μήκος του διαδρόμου. Ήταν φρικτό, καθόλου αναπόφευκτο και αναρωτήθηκα γιατί τα παιδιά δεν ήταν στους διαδρόμους. Δεν ήξερα εκείνη τη στιγμή ότι είχε δοθεί οδηγία στα παιδιά να κρυφτούν κάτω από οποιοδήποτε έπιπλο. Απλά, όταν τα κτίρια γκρεμίζονται, το βάρος της οροφής που πέφτει πάνω στα διάφορα αντικείμενα ή έπιπλα ενός δωματίου συνθλίβει αυτά τα αντικείμενα, αφήνοντας κάποιο χώρο ή κενό δίπλα τους. Αυτός ο χώρος είναι αυτό που αποκαλώ ‘τρίγωνο της ζωής’...

Όσο μεγαλύτερο και δυνατότερο είναι το αντικείμενο, τόσο το λιγότερο θα συμπιεστεί. Όσο λιγότερο συμπιεστεί, τόσο μεγαλύτερο το κενό και τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πιθανότητα ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί το κενό αυτό για την ασφάλειά του να μη τραυματιστεί. Την επόμενη φορά που θα δείτε κτίρια που έχουν καταρρεύσει στην τηλεόραση, μετρείστε τα ‘τρίγωνα’ που έχουν σχηματιστεί. Είναι παντού. Είναι το πιο κοινό σχήμα που θα δείτε στα γκρεμισμένα κτίρια. Είναι παντού.


ΔΕΚΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ

1. Σχεδόν όλοι που απλά ‘βουτούν και κρύβονται κάτω από κάτι’ όταν καταρρέει ένα κτίριο συνθλίβονται μέχρι θανάτου. Οι άνθρωποι που χώνονται κάτω από αντικείμενα, όπως θρανία ή αυτοκίνητα, συνθλίβονται.

   
2. Οι γάτες, τα σκυλιά και τα μωρά πολύ συχνά και φυσικά διπλώνουν το σώμα τους στην εμβρυακή θέση. Πρέπει να κάνετε και εσείς το ίδιο σε περίπτωση σεισμού. Είναι ένα φυσικό ένστικτο ασφάλειας και επιβίωσης. Μπορείτε να επιβιώσετε σε ένα μικρό κενό. Πηγαίνετε δίπλα σε ένα αντικείμενο, δίπλα σε ένα καναπέ, δίπλα σε ένα ογκώδες αντικείμενο που θα συμπιεστεί ελαφρά αλλά θα αφήσει ένα κενό δίπλα του.




3. Τα ξύλινα κτίρια είναι η ασφαλέστερη κατασκευή που μπορεί κανείς να βρεθεί κατά τη διάρκεια ενός σεισμού. Το ξύλο είναι ελαστικό και κινείται με τη δύναμη του σεισμού. Αν όντως ένα ξύλινο κτίριο καταρρεύσει, δημιουργούνται μεγάλα κενά επιβίωσης. Επιπλέον, ένα ξύλινο κτίριο έχει λιγότερη συμπυκνωμένη μάζα όταν καταρρεύσει. Τα κτίρια από τούβλα θα σπάσουν σε πολλά ατομικά τούβλα. Τα τούβλα αυτά θα προκαλέσουν πολλούς τραυματισμούς, αλλά λιγότερα πολτοποιημένα πτώματα σε σύγκριση με πλάκες από μπετόν.

 

4.Αν είστε ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι τη νύχτα και συμβεί σεισμός, απλά κυλήστε έξω από το κρεβάτι. Ένα ασφαλές κενό θα υπάρχει γύρω από το κρεβάτι. Τα ξενοδοχεία θα είναι σε θέση να πετύχουν ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης από σεισμό, απλά με το να αναρτήσουν μία πινακίδα στο πίσω μέρος της πόρτας κάθε δωματίου, που να λέει στους ενοίκους να ξαπλώσουν στο πάτωμα δίπλα στη βάση του κρεβατιού κατά τη διάρκεια ενός σεισμού.

5. Αν συμβεί ένας σεισμός και δεν μπορείτε εύκολα να ξεφύγετε με το να βγείτε έξω από τη πόρτα ή το παράθυρο, τότε ξαπλώστε κάτω και διπλώστε το σώμα σας στην εμβρυακή θέση δίπλα σε ένα καναπέ ή σε μία μεγάλη καρέκλα.



6.. Σχεδόν όλοι που πηγαίνουν κάτω από το κούφωμα της πόρτας όταν καταρρέει το κτίριο, σκοτώνονται. Και αυτό γιατί αν κάθεστε κάτω από το κούφωμα και η πόρτα πέσει προς τα μπρος ή προς τα πίσω θα συνθλιφτείτε από την οροφή από πάνω. Αν ή πόρτα πέσει προς τα πλάγια θα κοπείτε στη μέση από το κούφωμα. Και στις δύο περιπτώσεις θα σκοτωθείτε!




7. Ποτέ να μη πάτε στις σκάλες. Οι σκάλες έχουν διαφορετική ιδιοσυχνότητα (ταλαντώνονται διαφορετικά από το κεντρικό όγκο του κτιρίου). Οι σκάλες και το υπόλοιπο τμήμα του κτιρίου συνεχώς προσκρούουν μεταξύ τους μέχρις ότου οι σκάλες διαλυθούν εκ θεμελίων. Οι άνθρωποι που πάνε στις σκάλες πριν λάβει χώρα η οριστική διάλυσή τους, ακρωτηριάζονται φρικτά από τα σκαλοπάτια της σκάλας τη στιγμή που αυτά διαλύονται. Ακόμα και αν το κτίριο δεν καταρρεύσει, μείνετε μακριά από τις σκάλες, καθόσον αυτές είναι από τα πιο πιθανά μέρη του κτιρίου να υποστούν βλάβες. Ακόμα και αν οι σκάλες δεν καταρρεύσουν από το σεισμό, μπορεί να καταρρεύσουν αργότερα από την υπερφόρτωσή τους από τον πανικόβλητο κόσμο που έχει στραφεί σ’ αυτές για εκκένωση του κτιρίου. Οι σκάλες πρέπει πάντα να ελέγχονται για καταλληλότητα μετά από σεισμό, ακόμα και αν το υπόλοιπο κτίριο δεν έχει υποστεί ζημιές.


 

8.Πηγαίνετε κοντά στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου ή έξω από αυτούς αν είναι δυνατόν. Είναι πολύ καλύτερα να είστε κοντά στο εξωτερικό του κτιρίου παρά στο εσωτερικό. Όσο πιο μακριά είστε από την εξωτερική περίμετρο του κτιρίου, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να μπλοκαριστεί η οδός διαφυγής σας.

 

9. Οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στα οχήματά τους συνθλίβονται όταν ο δρόμος από πάνω (ανισόπεδοι δρόμοι) καταρρεύσει σε περίπτωση σεισμού και καταπλακώσει τα οχήματά τους. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που συνέβη με τις πλάκες ανάμεσα στα καταστρώματα στη λεωφόρο Nimitz. Τα θύματα του σεισμού του Σαν Φραντσίσκο έμειναν όλα μέσα στα αυτοκίνητά τους. Σκοτώθηκαν όλοι. Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί απλά με το να είχαν βγει έξω και να είχαν καθίσει ή ξαπλώσει δίπλα στα οχήματά τους. Όλα τα καταπλακωμένα αυτοκίνητα είχαν κενά ύψους ενός μέτρου δίπλα τους, εκτός από εκείνα στα οποία οι κολώνες από μπετόν είχαν πέσει εγκάρσια πάνω τους.



 

10. Ανακάλυψα, καθώς μπουσουλούσα μέσα σε γραφεία εφημερίδων που είχαν καταρρεύσει, καθώς και σε άλλα γραφεία με πολύ χαρτικό υλικό, ότι το χαρτί δεν συμπιέζεται. Μεγάλα κενά δημιουργούνται γύρω από στοίβες από χαρτί. Διαδώστε αυτό το μήνυμα και σώστε ζωές…
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή


Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Mετα την παυση λειτουργιας και του αλιευτικου συλλογου Μαραθια κρινεται αναγκαιο ....

Μετα την παυση λειτουργιας του αλιευτικου συλλογου Μαραθια κρινεται
αναγκαιο να υπαρξει ενας συλλογος ο οποιος να εχει ως μεριμνα την
συντηρηση του λιμανιου (μεχρι να αποφασισει ο δημος τι θα κανει )                                                    και την προστασια του θαλασσιου περιβαλοντος
του ορμου Μαραθια.
=======================================================
Στην τελευταια συγκεντρωση του αλιευτικου συλλογου  τον Σεπτεμβρη
ετεθη το θεμα το τι μελει γενεσθαι μετα την παυση λειτουργιας του
αλιευτικου   συλλογου  στις   31/12/2013   και   εγινε  προταση   τοτε  να γινει
τροποποιηση   του   καταστατικου   με   μια    τροποποιημενη   ονομασια
(ΠΧ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΟΡΜΟΥ ΜΑΡΑΘΙΑ) οπου σαν σκοπο θα εχει
την συντηρηση του λιμανιου  και  την προστασια του θαλασσιου περιβαλλοντος
ορμου Μαραθια  (χωρις καμμια εξαιρεση για οποιονδηποτε και οτιδηποτε) .
=========================================================



Eνας αλιευτικος συλλογος (επαγγελματιες)πλεον στην περιοχη μας ειναι εν ισχυ



Γινεται γνωστο οτι κατοπιν τηλεφωνικης επικοινωνιας με τον προισταμενο
Διευθυνσης αλιειας Λακωνιας  Κον Γεωργιο Κατσιμαλη οι μεχρι τωρα
αλιευτικοι συλλογοι της περιοχης μας   παυουν   να      λειτουργουν
απο 01/01/2014 εκτος του  αλιευτικου συλλογου Νεαπολεως ο οποιος
εχει κανει τροποποιηση καταστατικου και στον οποιο προεδρος ειναι
ο  Κυριακος Παπουλης. Ως εκ τουτου οσοι επιθυμουν να γινουν μελη
στον παραπανω  συλλογο  ας απευθυνθουν  στον Κον Παπουλη.
==============================================================

Κατοπιν τουτου ειναι προφανες οτι  ολοι οι αλλοι  αλιευτικοι συλλογοι που
ειχαν ιδρυθει στην περιοχη μας ανηκουν στο παρελθον

Για οποιαδηποτε πληροφορια σχετικα με το παραπανω θεμα  απευθυνθειτε
στην Διευθυνση  αλιειας Λακωνιας  ΚΟΝ Γεωργιο Κατσιμαλη  τηλ
2731 363316 η 27310363000